HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

Thee is de nieuwe koffie. Bakkie pleur lekker op.

Geplaatst op 27/04/2018 door Ookgoed

Koffie. We love it. Toch zijn er ook veel enthousiastelingen voor een warme kop matchathee of verse gemberthee. Want, koffie is lang niet zo goed voor je. Stress, hartkloppingen, slapeloosheid en uitdroging, om maar wat te noemen. Is ons geliefde zwarte drankje dan echt zo slecht?

Fabel: koffie werkt vocht afdrijvend 

First things first. Koffie droogt je lichaam helemaal niet uit. Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart- en vaatziekten aan de Wageningen Universiteit vertelt aan de Volkskrant dat koffie je blaas alleen een beetje prikkelt waardoor je eerder moet plassen. Dat glas water dat je naast je espresso krijgt in je favoriete koffiebar is dus eigenlijk niet nodig. Je bakkie pleur zorgt alleen al voor een betere vochtbalans. Al doet dat glas water naast de espresso dat natuurlijk ook. Vanzelfsprekend is het handig om koffie af te wisselen met andere dranken, zoals thee en water om je dagelijkse hoeveelheid vocht binnen te krijgen. Just saying

lees verder:

https://www.ookgoed.org