HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Weekendbites: 3x gezond beleg

Geplaatst op 16/04/2018 door BedRock

Wist je dat er vaak verborgen suikers in kant-en-klaar broodbeleg zitten? Ik hou daar niet van. Allereerst, ik ben niet tegen suiker. Maar als ik suiker eet, kies ik daar bewust voor. Bijvoorbeeld in de vorm van een lekker taartje, ijs of een koekje. Daar geniet ik dan echt van. Ik vind het zonde om regelmatig suikers binnen te krijgen zonder dat ik het door heb. Ik eet absoluut niet suikervrij en dat hoeft voor mij ook niet. Maar ik probeer wel zoveel mogelijk onnodige suikers te vermijden. En dat doe ik dus door veel dingen zelf te maken. Met deze recepten voor gezond broodbeleg weet je zeker wat je eet en weet je ook zeker dat er geen onnodige suikers zijn toegevoegd.

Waar let je op?
Het is soms best lastig om er achter te komen of er nou suikers in een product zitten of niet. Waar let je nou op in de supermarkt? Zo zijn er allerlei verschillende termen die je op verpakkingen terug ziet komen. Denk aan toegevoegde suikers, vrije suikers, suikervrij of minder suiker. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Ik zal deze termen even kort voor jullie toelichten. Toegevoegde suikers zijn alle suikers die aan het product zijn toegevoegd. Je ziet dan suiker in de ingrediëntenlijst staan. Maar ook andere benamingen komen voor, zoals glucosestroop, dextrose, maltose, siroop, palmsuiker etc. Hoe eerder het ingrediënt op de ingrediëntenlijst staat, des te meer zit er in het product.

Lees verder op www.BedRock.nl