HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Zweet Je Gezond: 5 Saunatips

Geplaatst op 22/04/2018 door glow

Naar de sauna gaan wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. De sauna is voor veel mensen een ontspannen dagje uit. Even weg van drukte en hectiek en genieten van de rust. Maar de sauna is behalve ontspannend ook heel gezond.

In de sauna loopt je lichaamstemperatuur op waardoor je flink gaat zweten. Hierdoor wordt je hele huid goed gereinigd. Maar er zijn nog meer voordelen. Een regelmatig bezoek aan de sauna verlaagt de bloeddruk, is goed voor longen en slijmvliezen, zorgt voor melkzuurafvoer zodat je spieren ontspannen en is – last but not least – goed voor je weerstand.

Vijf tips voor een dagje optimaal ontspannen in de sauna:

  1. Easy going

    Doe het rustig aan; een complete saunagang duurt zo’n anderhalf tot twee uur. Neem je tijd, dan heb je optimaal resultaat van elke ronde.
  2. Lekker licht

    Eet niet te veel vlak voordat je in de sauna gaat. Je lichaam heeft dan namelijk meer moeite met de warmte, omdat het hard moet werken aan de spijsvertering. Wacht na een wat zwaardere maaltijd minimaal een uur voordat je weer aan een saunagang begint.

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl