HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

10 hardnekkige voedingsfabels

Geplaatst op 22/04/2019 door fitnl


Fabel 1: Koolhydraten zijn slecht voor ons en maken dik

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: van koolhydraten en suikers word je niet dik. Je komt pas aan als je meer energie eet en drinkt dan je eigenlijk nodig hebt. Er is dan sprake van een positieve energiebalans. Natuurlijk kun je wel aankomen door veel koolhydraten te eten, maar dit komt doordat je te veel energie tot je neemt.

Lees meer over dit onderwerp in dit artikel over de voor- en nadelen van koolhydraten.

Fabel 2: Vers is gezonder dan ingevroren

Verse producten hebben voor veel mensen een natuurlijke aantrekkingskracht. “Vers” klinkt gewoon beter dan “ingeblikt” of “bevroren” fruit en groenten. Maar alleen omdat een voedingsmiddel “vers” is, betekent dat nog niet dat het voedzamer is. Over het algemeen hebben verse en bevroren groenten en fruit een vergelijkbare voedingswaarde.

Lees hier meer over: “Zijn ingevroren groenten net zo gezond als verse groenten?”.

Fabel 3: Melk is slecht voor onze botten

In landen waar veel zuivel wordt geconsumeerd komt meer osteoporose en botbreukenvoor. 1+1 =2 denk je dan, toch? Nou, niet helemaal.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de sterkte van de botten. Erfelijkheid is de belangrijkste factor. Voeding en lichaamsbeweging spelen daarnaast ook een belangrijke rol. En laten nou net die factoren niet optimaal te zijn in landen waar veel zuivel wordt geconsumeerd.

Lees verder op www.fit.nl