HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

5 tips om sneller droog te trainen

Geplaatst op 20/04/2019 door fitnl

Droog trainen bestaat niet

De term ‘droog trainen' wordt door veel mannen én vrouwen in de sportschool gebruikt als synoniem voor vet verbranden, of specifieker: afvallen met behoud van spiermassa. Oftewel het verlagen van het vetpercentage zodat je spieren duidelijker naar voren komen. Je ziet vaak dat mensen urenlang zwoegen op een crosstrainer zien als een goede manier om droog te trainen, maar het is nog maar de vraag of je hiermee het gewenste resultaat behaalt.

Als je het mij vraagt is de term ‘droog trainen’ niet helemaal een passende benaming, omdat het proces dat nodig is voor je gewenste resultaat niet alleen alleen draait om droog trainen, maar voornamelijk om ‘droog eten'. Het vetpercentage verlagen doe je door méér energie te verbranden dan dat je binnenkrijgt via eten en drinken. Hier hebben we eerder een heel artikel aan gewijd: Droog trainen bestaat niet.

Dat terzijde: je wilt nu natuurlijk nog steeds graag dat drogere lichaam. Met de volgende tips zul je dat resultaat zeker bereiken.

Lees verder op www.fit.nl