HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

5 x inspiratie voor gezond broodbeleg

Geplaatst op 14/04/2019 door followfitgirls


Keuze in overvloed

Loop in een willekeurige supermarkt naar het schap met het broodbeleg en je wordt overladen met allerlei soorten broodbeleg. Van veel producten, zoals hagelslag en chocopasta, is het redelijk vanzelfsprekend dat dit niet de meest gezonde keuzes zijn. Nu is er niks mis met een boterham met hagelslag of chocopasta op zijn tijd, maar als je bewust voor gezond broodbeleg wilt kiezen wat kun je dan wel op je boterham doen?

5 x inspiratie voor gezond broodbeleg

Over smaak valt te twisten, maar zelf krijg ik van onderstaande lijstje met gezond broodbeleg accuut zin om een boterham te smeren.

1. Fruit

Zelf vind ik het heerlijk om mijn boterham te beleggen met fruit zoals bijvoorbeeld plakjes banaan, peer en appel. Of wat dacht je van blauwe bessen en aardbeien; heerlijk! Ook zijn er verschillende fruitspreads zonder toegevoegde suikers op de markt waar je uit kunt kiezen.

2. Hummus & notenpasta

Noten bevatten dan misschien wel redelijk wat calorieën, als je kiest voor een pinda – en of notenpasta die zo min mogelijk bewerkt is is het een prima keuze (je lichaam heeft nou eenmaal wel vetten nodig). Of duik zelf de keuken in en maak je eigen notenpasta, dat kan natuurlijk ook.

Lees verder op www.followfitgirls.com