HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

7 dingen die jij kunt doen tegen het vervelende hongergevoel

Geplaatst op 05/04/2019 door followfitgirls


7 dingen die jij kunt doen tegen het vervelende hongergevoel

1. Drink voldoende water

Deze tip heb je vast vaker gehoord. Het gaat niet alleen om het water die daadwerkelijk een bepaald volume in je maag inneemt (dat is namelijk maar van korte duur!), maar omdat je lichaam honger en dorst niet zo goed kan onderscheiden. Drink daarom water, aangevuld met thee. Probeer koffie (met melk) en light frisdranken te beperken tot maximaal twee per dag. Ben ook niet te bang om veel water te drinken, er bestaat wel zoiets als teveel water drinken maar dan moet je extreem veel water drinken. Twee liter water per dag is echt prima. Ben je water een beetje beu aan het worden? Check deze 5 Ideeën voor Water Anders.

2. Zorg voor volume in je maaltijden

Net als water neemt ook eten volume in in je maag. Dit volume beïnvloedt je hongergevoel. Anders dan bij water (of vloeibaar eten!) blijft voeding langer in je maag, het duurt langer voordat het naar de darmen wordt gestuurd. Dit is ook één van de belangrijke redenen waarom groenten en salades het altijd goed doen in een periode van calorierestrictie. Je kunt namelijk veel volume eten, zonder dat je maaltijd veel calorieën bevat. Dit is één van de redenen waarom ik altijd zeg: eet en kauw je groenten en fruit, in plaats van te drinken. Inspiratie nodig voor een salade? Check dit overzicht!

Lees verder op www.followfitgirls.com