HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Kun je stoppen met verliefd zijn? Deze TED Talk heeft het antwoord

Geplaatst op 10/04/2019 door BedRock

Stoppen met verliefd zijn, hebben we dat allemaal niet ooit gewenst? Dat je nooit gevoelens voor iemand had ontwikkeld omdat het toch niet wederzijds was, of na een break-up zelfs dat je iemand nooit had ontmoet?

TED Talk over stoppen met verliefd zijn

Zangeres en rapper Dessa in ieder geval wel. Bij sommige fans stond ze al jarenlang bekend om haar treurige liefdesliedjes, maar pas in haar TED Talk biecht ze op dat die eigenlijk allemaal over dezelfde man gingen – de man met wie ze ooit een relatie had die ze steeds probeerde nieuw leven in te blazen, maar met wie ze het uiteindelijk toch uit had gemaakt.

Na die break-up had ze niet alleen een gebroken hart, maar ze schaamde zich er ook voor dat ze zich niet over de verliefdheid heen kon zetten terwijl andere mensen dat wel leken te kunnen. Nadat ze een andere TED Talk zag over de plek van liefde in het brein, besloot ze te gaan onderzoeken of ze dat stukje van haar eigen brein kon leren te stoppen met verliefd zijn.

Lees verder op www.Bedrock.nl