HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Wist je dat je kan verouderen door trainen? Wij helpen je met ‘verjongend’ trainen!

Geplaatst op 04/04/2019 door vivonline

Naarmate we ouder worden doen we er graag alles aan om zo jong mogelijk te blijven. Je lichaam trainen kan op meerdere manieren. Eén daarvan is om jezelf minimaal 2 keer per week flink uit te dagen. Voldoende bewegen is belangrijk en zorgt er voor dat het lichaam soepel, en conditioneel sterk blijft.

Conditioneel sterk blijven

Moet ik daarvoor de conditie van een marathon loper hebben en daarnaar trainen? Niets in minder waar. Sterker nog, mensen die veel aan duurtraining doen versnellen daarmee het verouderingsproces. Dit heeft er mee te maken dat er tijdens een duurtraining veel stress op het lichaam wordt uitgeoefend. Omdat de trainingen vaak zo lang duren, gaat het lichaam eigen weefsel gebruiken als brandstof en er ontstaan ook vrije radicalen die het het lichaam versneld verouderen.

Bij duurtraining kan er ook een acute uitputting ontstaan van een tijdelijke verlaging van cortisol. Na rust herstelt het lage niveau zich vanzelf. Daarom is voldoende rust tussen de trainingen van essentieel belang. Professionele duursporters zijn zich hiervan bewust en passen hun leefstijl daarop aan met de juiste voeding, rust en houding

lees verder:

https://www.vivonline.nl