HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

‘Zware botten’, bestaat dat?

Geplaatst op 14/04/2019 door fitnl

Hoe val ik dan wel af?

Nee. De claim dat je zware botten hebt en daardoor minder succesvol afvalt, is zeer onwaarschijnlijk. Het gewicht van je botten bepaalt maar in heel kleine mate je totale lichaamsgewicht. Je gewicht wordt met name bepaald door de spier- en vetmassa. Het verschil in botmassa tussen mensen met een gelijke lengte is vaak maar een paar honderd gram. Of je hebt de ziekte van Bochem met overmatige botgroei, maar die kans is wel heeeeel klein  (<1 / 1 000 000 [1])

Goed nieuws dus voor wie meende zware botten te hebben: het is gewoon vet. En in tegenstelling tot overmatige botvorming, is er wel wat te doen aan een overschot aan vet.

Drie keer raden hoe… Als je te zwaar bent, komt dit waarschijnlijk omdat je te veel eet en te weinig beweegt. Dit is vaak heel confronterend en ook vaak lastig om dit zelf (snel) op te lossen. Motivatie, doorzettingsvermogen en de juiste kennis zijn vaak doorslaggevend.

Lees verder op www.fit.nl