HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Gezond en veilig eten ondanks het coronavirus? 10 tips!

Geplaatst op 02/04/2020 door fitnl


1. Zorg voor een goede weerstand

Door te werken aan een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen het gevolg van ziekmakende bacteriën en virussen. Je wordt dus minder snel ziek! En mocht je toch ziek worden, dan herstel je over het algemeen sneller wanneer je weerstand op peil is. Het immuunsysteem versterk je onder andere door gezond te eten, voldoende te slapen en gezond te eten. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel stress te ervaren.

Met je voeding wil je al de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Een adequate inname van ijzerzinkvitamine Avitamine Cvitamine Evitamine B6en vitamine B12 zijn belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Zo kan zink de werking van het immuunsysteem verbeteren, bij de bestrijding van binnendringende ziekteverwekkers. En kan een tekort aan vitamine C de weerstand verminderen [1].

Als je gezond eet krijg je al je voedingsstoffen binnen. Het is dan niet nodig om te gaan suppleren. Door meer vitamines te nemen krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen. Een te hoge inname kan daarnaast schadelijk zijn voor de gezondheid, maar ook voor het immuunsysteem. Dit is vooral het geval bij een te hoge inname aan ijzer en zink [1,2].

Lees verder op www.fit.nl