HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Bonenpuree (voor op brood)

Geplaatst op 16/04/2021 door KokenmetKarin

‘Wat kun je je kinderen nog met goed fatsoen op hun boterham meegeven?’ verzuchtte laatst een vriendin. Vleeswaren waren zojuist tot ‘de nieuwe sigaretten’ verklaard. Jam? Pure suiker. Hagelslag idem dito. Kaas is vet. Smeerkaas is plastic. Pindakaas dan? Maar die met 30% minder vet bevat 451% meer suiker, dus tel uit je winst. Een gebakken eitje dan maar weer? Vroeger mocht je maximaal 2 eieren per week, qua cholesterol, maar dat blijkt nu toch ineens weer niet uit te maken. Toch? Of toch niet? En dan heb ik het nog maar niet eens over die eeuwige roomboter-margarinekwestie. Om de zoveel tijd roepen wetenschappers dat het ene veel slechter is dan het andere, om het na verloop van tijd weer helemaal andersom te beweren.

Nee, broodtrommelsmerende moeders hebben het helemaal niet makkelijk. De rest van de lunchende mensheid trouwens ook niet.

Mijn idee: bonenpuree.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl