HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je stopt met de pil

Geplaatst op 05/04/2021 door boostyourhealth

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je wilt stoppen met de pil: een baby, de bijwerkingen of je vergeet 'em gewoon té vaak. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je stopt met het nemen van deze anticonceptie? Dr. Helen Kennedy van de Contraception Marlow Medical group legt het uit.

Natuurlijke cyclus 

'De pil zorgt er voor dat je cyclus korter wordt, dus als je stopt met de pil duurt het even voordat je lichaam weer haar natuurlijke cyclus heeft teruggevonden. Als dit niet gebeurt na zes maanden, moet je een arts raadplegen.' Bereid je maar wel vast voor, want de pil zorgt er ook voor dat het allemaal minder zwaar en pijnlijk wordt als je ongesteld moet worden. Als je hier dus mee stopt, gaat het allemaal weer wat meer zeer doen, zal het bloeden heviger worden en wordt je menstruatie onregelmatiger, mits dat zo was voordat je aan de pil begon.

Lees verder op www.BoostYourHealth.nl