HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde courgette met feta crème en pijnboompitten

Geplaatst op 21/04/2021 door beaufood

Geroosterde courgette met feta crème en pijnboompitten. Een gerecht waarbij de lente van je bord springt. Serveer de geroosterde courgette met feta crème als salade of bijgerecht (bij de barbecue) of zet ‘m op tafel als avondmaaltijd. Heerlijk met gebakken zalm- of kabeljauwfilet erbij! De courgettes roosteren we kort in de oven, zodat alle smaak zoveel mogelijk behouden blijft. Vervolgens leggen we de gegrilde mini courgettes op een smaakvol bedje van feta crème. De romige feta crème maak je je heel eenvoudig van feta en volle yoghurt en past qua smaak waanzinnig goed bij de gegrilde courgette. De gebakken pijnboompitten en walnoten maken het helemaal compleet!

Baby courgettes (hebben meer smaak!)

De mini courgette is een kleine versie van de courgette en kan zowel geel als lichtgroen van kleur zijn. Wist je dat kleine courgettes meer smaak en bite hebben dan grotere? Je kunt dit gerecht ook prima maken met de gewone courgette natuurlijk, maar lekkerder is om kleine (in mijn geval lichtgroene) courgettes te gebruiken omdat ze nét een tikkeltje smaakvoller zijn. Mini courgettes koop ik altijd bij de groenteboer of Turkse winkel. 

Lees verder op www.beaufood.nl