HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Hele vis ‘en papillote’

Geplaatst op 05/04/2021 door KokenmetKarin

En, al eens op een cruise geweest? Ik nog nooit, en er ging een wereld voor me open, zoals ik vorige week schreef in mijn reisverslag in Trouw (Koken op een cruiseschip, €). Mijn reisgenoot en ik waren kennelijk de enige debutanten gezien de standaardopeningszin: “En, de hoeveelste is dit voor jullie?” Als first-timers werden we met enige vertedering aanschouwd. En dat terwijl ik vooraf nog door menigeen was uitgelachen. Een crúise?! Jij?! Met duizenden mensen in zwembroek in de rij voor het buffet? Nee, inderdaad, brr. Maar wie niet houdt van mensenmassa’s, maar wel van lekker eten, die moet gewoon een klein schip uitzoeken. Geen rijen, geen buffetten, geen zwembroeken, geen jengelende kinderen, geen entertainmenttoestanden, maar gewoon lekker varen, elke dag een andere plaats ontdekken en niks geen gesleep met koffers.

Beroepsdeformatie of niet, voor mij was vooral het eten belangrijk. Dus het eerste wat ik deed, was aanpappen met chefkok Jeffrey Miller. Hij is de ‘relief chef’ van rederij Windstar, de chef die collega’s vervangt als ze met vakantie zijn. De vloot telt in totaal zes schepen, en de chefs werken doorgaans in een ritme van vier maanden op, twee maanden af. In die tijd komt Miller. “De beste baan van de hele wereld,” noemt hij het zelf. Of ik niet met hem naar de markt mocht? “Oh absolutely!” riep hij meteen. Op de markt van Split kochten we samen vijftien kilo sardientjes en even later ook nog twintig kilo zeebaars. Terwijl die werd ingepakt, mijmerden we hardop over allerlei mogelijke bereidingswijzen. Hele vis in zoutkorst, dát is zo heerlijk, dan blijven alle aroma’s bewaard, zeiden we tegen elkaar. Of in een pakketje, op z’n mediterraans.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl