HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Is jouw brein extra gevoelig voor blauw licht in de avonduren?

Geplaatst op 11/04/2021 door boostyourhealth

Buiten is de zon al lang onder gegaan, en toch zitten we binnen in een verlichte ruimte. Pas de laatste seconden voor het slapen gaan, zodra we de lichten uit doen in de slaapkamer, ervaren we het donker dat ons brein eigenlijk nodig heeft om zich voor te bereiden voor een goede slaap.  Maar wist je dat jouw brein in de avonduren extra gevoelig is voor de het blauwe kunstlicht in jouw huis? Dit heeft ook veel effect op je (slaap)gezondheid en we vertellen je er alles over!

We zijn het natuurlijke signaal om te gaan slapen kwijt

We worden vandaag de dag beïnvloed door heel veel blauw licht. Dit kun je terugvinden in de verlichting in je huis, op je mobiel, de laptop/computer, de televisie enzovoort. Aangezien we met z’n allen heel veel online zijn, raakt ons slaap- en waakritme verstoord en kampen we meer dan ooit met slaapproblemen. We missen het natuurlijke signaal die de natuur ons vroeger gaf als het donker was, dat je het tijd vond om te gaan slapen. Door alle prikkels en het blauwe licht is het moeilijk om in slaap te vallen, goed door te slapen en weer energiek wakker te worden.

Lees verder op www.boostyourhealth.nl