HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Linzensalade met ricotta

Geplaatst op 21/04/2021 door KokenmetKarin

Deze prille lentesalade met linzen en ovengeroosterde pastinaak, courgette, radijs én ricotta staat nog met één been in de winter, maar met het andere in het voorjaar. Een overgangsrecept, voor als het voorjaar toch nog een tikkie fris is. 

Er zijn natuurlijk talloos veel prachtliederen geschreven over de lente. Van ‘Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam’ tot ‘’t Is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’, om een paar hoogtepunten te noemen. Maar het allermooiste bitterzoete voorjaarslied is natuurlijk van de ons onlangs ontvallen liedjesschrijver, cabaretier en schilder Jeroen van Merwijk. Die ‘Hoera, het is weer lente, alle vogeltjes zijn blij’ moeiteloos liet rijmen op ‘Er zakt een heroinehoertje naar de bodem van het IJ’.

Hij was een meester in de virtuoze beeldspraak vol onverwachte wendingen. Is het hoera, hoera, hoera weer lente? Dan ‘rijdt er zinloos een lege eersteklascoupé door Drenthe’. Niet iedereen kon hem waarderen, maar veel van zijn teksten zijn bij ons thuis al jaren gevleugelde uitdrukkingen. Kenners weten wat ik bedoel als ik refereer aan ‘rondvaartboot’ en ‘een ding met iets daaraan’ of ‘bedaaaaankt voor die bloemen’.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl