HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Nasi goreng van bloemkool

Geplaatst op 07/04/2021 door KokenmetKarin

Ja, je leest het goed. Nasi zonder rijst, maar met bloemkool. En nee, dan slaat het woord ‘nasi’(= rijst) natuurlijk nergens meer op, maar we gaan nu niet zitten muggeziften want het is namelijk een Heel Goed Idee. Niet omdat het gezonder voor je is (pff…), maar gewoon omdat het heel erg lekker is. Een veel belangrijker criterium als je het mij vraagt. Het is niet eens een idee van mezelf, maar van Donal Skehan, en het komt uit het boek Vers! waar ik het gisteren over had. Voor wie net als ik de kortstondige hype van de bloemkoolpizza zuchtend heeft overgeslagen, lees nog even verder, want dit is echt een aanrader. Ook voor groentevrezers in het algemeen of bloemkoolhaters in het bijzonder.

Ik heb het recept wel iets aangepast, vooral door ietsje minder ingrediënten te gebruiken, want waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?

nasigorengbloemkool-donal-ftNodig voor 2 personen:
½ (grote) bloemkool
150 g (grote,gepelde) garnalen
2 worteltjes
4 lente-uitjes
75 g doperwten (diepvries)
2 eetl ketjap manis
plantaardige olie

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl