HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Nederlandse vrouwen komen het vaakst met deze klacht bij de huisarts

Geplaatst op 25/04/2021 door happyinshape

Ongesteldheid, de overgang, vrouwen ervaren over het algemeen meer ongemakken dan het mannelijke geslacht. Ook is er een specifieke klacht waar veel vrouwen mee naar de huisarts gaan, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel. Veel vrouwen brengen namelijk een bezoekje aan de huisarts wanneer ze last hebben van een urineweginfectie.

Onderzoek

Onderzoeksinstituut Nivel heeft een analyse gemaakt van huisartspraktijken over 2019. In Nederland gaan vrouwen dus het meest naar de huisarts als ze last hebben van een urineweginfectie. Op de tweede plaatst staat hypertensie bij vrouwen. Mannen blijken het meest naar de huisarts te gaan wanneer ze last hebben van een hoge bloeddruk. Wanneer er geen onderscheid gemaakt wordt in het geslacht is een hoge bloeddruk de meestvoorkomende klacht waarmee mensen naar de huisarts gaan. Tenslotte gaan ook nog veel mensen naar de huisarts als ze vage klachten hebben als vermoeidheid en zwakte, maar ook als ze last hebben van diabetes, luchtwegenproblemen en depressie.

Lees verder op www.Happyinshape.nl