HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Noedelsoepje (in a jar!)

Geplaatst op 17/04/2021 door KokenmetKarin

Kunnen we het niet meer de godganse tijd over ‘healthy’ hebben? En meteen ook nooit meer over de vermeende tegenhanger ‘guilty pleasure’?Goed, gevarieerd, normaal eten, zonder daar linksom of rechtsom krampachtig over te doen, dat lijkt mij een veel beter idee. Belangrijkste ingrediënt: een ferme dosis gezond verstand.

Neem nou deze malle trend: de salade-in-een-glazen-pot. Een – het zal eens niet – uit Amerika overgewaaid fenomeen dat als typische ‘healthy to go’ lunch ineens opdook in alle tijdschriften en foodblogs, waarna hipperdepippe meisjes een pot gestapelde ‘groentjes’ (nog een woord dat wat mij betreft wordt afgeschaft) rondsleepten om die al vorkprikkend achter hun laptop weer leeg te peuteren. Handig? Nou nee. Maar wel übertrendy en fotogeniek.

Maar ach, ik ben van alle markten thuis. U vraagt, wij draaien. Zal ik eens een gezonde helemaal-van-nu meeneemwerklunch voor u regelen? Immers, bij menig bedrijf is de gezamenlijke middagmaaltijd intussen wegbezuinigd en een beetje modern type gruwelt bij de gedachte aan een plastic broodtrommeltje onder de snelbinders. Nee, dan liever iets in een glazen pot. Geen salade, daar schieten we in de donkere wintermaanden niks mee op, nee, ik dacht meer aan een hartverwarmend voedzaam noedelsoepje. In gedroogde vorm overal te koop in steevast hilarische verpakking.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl