HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Thaise viskoekjes met ponzu dip

Geplaatst op 22/04/2021 door beaufood

Thaise viskoekjes met ponzu dip. Ge-wel-dig als borrelhap. En ook nog eens lekker eenvoudig te maken, eventueel vooraf voor de liefhebber die graag voorbereid is. De basis van deze hartige koekjes bestaat uit verse kabeljauwfilet en flinke eetlepel rode curry pasta. Daaraan voegen we nog wat verse kruiden toe, een kneepje limoensap, vissaus en vervolgens pureren we de boel tot een heerlijk geurende massa. Vorm daar met de hand bolletjes van, druk ze plat, bak ze in een laagje zonnebloemolie en hatsa! Klaar is je goddelijke borrelhap. Ho eens, vergeet ik toch iets heel belangrijks. De ponzu dip! Hiermee maak je deze Thaise viskoekjes echt next level.

Ponzu dip

Ponzu dip dus. Een fris-zure Japanse dip die fantastisch samengaat met vis. Echte ponzu maak je van mirin (Japanse rijstwijn), rijstazijn, gedroogde tonijn flakes (zag ik laatst liggen bij Sligro dus dat moet ik toch maar eens kopen binnenkort), gedroogd zeewier, sojasaus en citrus. Het liefst gebruik je yuzu; een Japanse citrusvrucht die een soort combinatie is van een mandarijn, citroen en limoen. Yuzu is geen knappe vrucht, maar bijzonder smaakvol is ‘ie wel! 

Lees verder op www.beaufood.nl