HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Universeel recept voor vispakketjes

Geplaatst op 23/04/2021 door KokenmetKarin

Ik kan in mijn visserie in Trouw toch niet de eenpersoonsaluminiumfolievispakketjes onbesproken laten? Ideaal voor de feestelijke verwerking van een visfileetje – ja hoor, u mag van mij ook best eens een fileetje – en wat restjes groen spul. Plus een scheutje wijn, want vis moet niet alleen zwemmen, maar een klein plonsje vocht zorgt er ook voor dat de vis in het afgesloten pakketje gaar stoomt in zijn eigen vocht, en dat is niet alleen reuze slank, maar houdt ook alle smaken heel geconcentreerd binnen boord, zodat zich bij het openmaken de heerlijkste aroma’s ontvouwen. Deze methode heet in officiële kooktermen ‘en papillote’. Snel klaar, ook dat nog, en helemaal vooraf te bereiden. Belangrijk onderdeel van de feestpret: laat vooral iedereen aan tafel zelf zijn of haar cadeautje openpeuteren, met de neus erboven.


Aluminiumfolie is het makkelijkst, want perfect hermetisch dichtvouwbaar. Daarentegen eet het niet lekker uit folie – niet voor niets stopte ik de gaten in mijn studentenkeukentje ermee dicht tegen de muizen – dus liefst na openmaken met een spatel (of kaasschaaf) de boel eruit scheppen en het folie wegfrommelen.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl