HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Drinks

De frisdranktaks: een goed idee of gedoemd te mislukken?

Geplaatst op 09/05/2017 door fitnl

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dit aantal blijft groeien. Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. Meerdere landen willen nu een frisdranktaks invoeren om hier wat aan te doen. Maar wat houdt zo’n frisdranktaks eigenlijk in? En nog belangrijker, werkt het? Omdat ik dit een interessant onderwerp vind, heb ik er een een uitgebreid artikel over geschreven.

Waarom is frisdrank niet gezond?

Overgewicht wordt veroorzaakt door een calorieoverschot. Krijg je meer calorieën binnen dan je verbruikt dan kom je aan. Frisdrank is een bron van suiker en calorieën. Eén glas cola (250 ml) bevat bijvoorbeeld al 100 kcal en maar liefst 25 gram suiker [1]. Het probleem met frisdrank is dat je niet door hebt dat je deze calorieën binnenkrijgt. Je drinkt het immers zo weg zonder dat je maag vol zit. Ongemerkt kan je veel calorieën binnenkrijgen door het drinken van frisdrank. Het drinken van veel frisdrank werkt niet alleen overgewicht in de hand, maar verhoogt ook het risico op Diabetes Mellitus type 2. Daarnaast is het slecht voor je gebit door de zuren die in het drinken zitten. Kortom frisdrank is niet bepaald gezond voor je [1].

Met dit in het achterhoofd is het misschien wel een goed idee om een frisdranktaks toe te passen. Maar nu is de vraag: hoe ziet zo’n tax er precies uit?

Lees verder op www.fit.nl