HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Flammkuchen van havermout met geitenkaas en amandelen

Geplaatst op 21/05/2017 door beaufood

Een flammkuchen is een gerecht uit de Elzas en is eigenlijk niets meer dan een dunne knapperige semi pizza bodem die je belegd met je lievelings ingrediënten. Van origine wordt de bodem belegt  met crème fraîche, ui en spekjes maar tegenwoordig zijn er super veel andere variaties op. Bijvoorbeeld met romige geitenkaas en amandelen! Ook is de echte flammkuchen niet glutenvrij dus om hem vrij van gluten én extra gezond te maken maakte ik hem van havermout in plaats van bloem.

De kunst om de bodem knapperig te krijgen is door het havermoutbeslag zo dun mogelijk over een een bakplaat (met bakpapier) te smeren en hem daarna knapperig te bakken in de oven. In de laatste minuten beleg je hem met de ingrediënten, waarna je hem nog even in de oven schuift. Terwijl de bodem in de oven zit kun je je mooi richten op misschien wel het lekkerste van het hele gerecht; de stroop van rode wijn! Klinkt misschien ingewikkeld, is het niet. Een goede rode wijn, wat honing en maïzena is all it takes. Heb je nog wat wijnstroop over na de flammkuchen? Dat is alleen maar fijn want deze stroop smaakt ook méga lekker over salades, broodjes met hüttenkäse, crackers met avocado of over toastjes met gerookte kip.

Kortom, deze flammkuchen van havermout met geitenkaas en geroosterde amandelen is het perfecte hapje op een gezellige zomerse borrelavond met vriendinnen. De rode wijn die ik gebruikte voor de wijnstroop (Duet van Shiraz en Pinotage van Nederburg) kun je iets gekoeld drinken dus is ook geschikt voor zonnige avonden.

Lees verder op www.beaufood.nl