HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Hotspot: LokaalHAVEN in Roosendaal

Geplaatst op 18/05/2017 door eetpaleo

Ben je weleens bij een pop-up Paleo Diner geweest? Ik vind dat zo’n geweldig leuk initiatief! Deze keer werd ik uitgenodigd bij LokaalHAVEN in Roosendaal om daar lekker te komen eten. Dat vond ik natuurlijk een heel goed idee! Vooral omdat ik eigenlijk nooit in Roosendaal kom (nouja, om over te stappen met de trein misschien) was ik benieuwd naar dit zaakje.

Uiteraard werd ik blij verrast! LokaalHAVEN is een gezellig ingerichte winkel in het centrum van Roosendaal – knus met gerecyclede meubels maar ook lekker fris en licht en met vrolijke bloemen op tafel. Vrolijke en gezonde gebakjes (van Sharp Sharp) in de vitrine en een goed uitziende menukaart. Er stond zelfs een warme choco met amandelmelk op de kaart! Vrijwel alles is suikervrij en biologisch. Daar word ik blij van.

Moe van uit eten gaan? Linda begon haar eigen restaurant

Bij aankomst werden we begroet door eigenaresse Linda. Ze vertelde jarenlang bij een natuurwinkel te hebben gewerkt en zag daar dat er echt behoefte was aan een plek waar je iets gezonds kunt eten en drinken. Tegelijkertijd was ze zelf een beetje moe van uit eten gaan – veel restaurants hebben items op de kaart die gewoon echt tegen vallen. Waarvan je denkt: ik had net zo goed zelf kunnen koken. Kortom: Linda begon gewoon zélf zo’n fijn restaurant.

Een restaurant waar mensen kunnen lunchen, koffie drinken, thee drinken en dan ook met iets lekkers erbij. Je kunt bij LokaalHAVEN zelfs terecht voor een complete Paleo High Tea!


Wij kwamen deze keer voor het speciaal georganiseerde Paleo Diner – chefkok Niels Brandes (van Brandes Kookt!) stond al klaar met de lekkerste ingrediënten in de keuken. Mijn boek Eet Paleo in 7 Stappen stond zelfs op de toonbank en ik kreeg te horen dat ik er in het echt jonger uitzie dan op mijn foto’s. Gelukkig maar 😉

Gezelligheid

Mijn man en ik werden aan een super gezellige tafel gezet. Het publiek was best divers, van echte Paleo liefhebbers die dolblij waren ergens echt goed uit eten te kunnen, tot (ietwat sceptische) mensen die mee waren gesleept door vrienden of familie om Paleo nu eindelijk eens te ervaren. Het zal je niet verbazen dat iedereen met een volle buik en verzadigde smaakpapillen naar huis ging, óók de sceptici!

Als amuse kregen we een lekker soepje met bosui (goed warm en met een beetje pit!), een hamburgertje met pompoen, gemarineerde asperges met ham en wat salade.

Lees verder op EetPaleo.nl!