HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Nieuw sportmaatje: Suunto Spartan Sport

Geplaatst op 24/05/2017 door eatrunlove


Sinds ik ooit ben begonnen met het dragen van een sporthorloge kan ik niet meer zonder. Het geeft zoveel waardevolle inzichten in jouw training, plus dat het motiverend werkt om net een stapje harder of verder te zetten. Inmiddels heb ik er een aantal versleten en was toe aan een nieuwe. Op zich was ik nog best blij met mijn oude sporthorloge (TomTom Spark), hij werkte nog prima naar behoren. Maar ik miste iets. Ik wilde graag een horloge die ik ook kan gebruiken tijdens de triathlon, waar dus een triathlon modus op zit. Mijn zoektocht begon en toen stuitte ik de Suunto Spartan Sport. Zelf had ik nog geen ervaring met dit merk, maar in de watersport wereld is het een erg bekend merk. Mijn vriend is windsurfer en veel windsurfers varen met dit merk horloge. Mijn interesse was dus gewekt! Eind maart bracht Suunto hun allernieuwste sporthorloge uit; de Suunto Spartan Sport Wrist HR. Dit horloge is uitgerust met optische polshartslagmeting die qua accuratesse nauwelijks onderdoet voor een borstband. Als een van de gelukkigen mocht ik dit horloge in ontvangst nemen. Je kunt je voorstellen dat ik stond te springen.

Mijn eerste indruk

Het eerste wat ik dacht toen ik het doosje opende: “poeh, hij is wel erg groot”. Maar al snel was ik gewend aan de grootte en vond ik het eigenlijk wel stoer. Door de kleurencombinatie (zachtroze met zwart) is hij vrouwelijk, maar toch ook sportief. Ik vind hem prachtig en draag hem ook graag als ik niet aan het sporten ben omdat hij ook algemene activiteiten zoals aantal stappen, calorieverbruik, actieve tijd en hartslag over 24 uur bijhoudt. Ok, het is misschien niet zo belangrijk wat anderen er van vinden, maar tot nu toe heb ik er erg veel complimentjes over gekregen. Altijd leuk om te horen!

Lees verder op www.eatrunlove.nl