HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Poké bowl met tonijn

Geplaatst op 19/05/2017 door linda

Het zal je niet ontgaan zijn: een poké bowl is helemaal hip. Nu is eten uit een bowl (kommetje) al langer hip. In Hawaï denken ze vast dat we gek zijn geworden. Het is daar namelijk een eeuwenoude traditie om poke bowls (vis salades) te bereiden om restjes vis op te maken. Hoog tijd om eens zelf met een poké bowl met tonijn aan de slag te gaan. 

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van de trends. Maar ja, mijn weerstand is snel weg. Een poké bowl bestaat namelijk uit rauwe vis gemarineerd met sojasaus, lente ui en sesamolie. De kom wordt verder gevuld met rijst, groente en een topping. Een soort sushi bowl met dit verschil dat de vis dus is gemarineerd.

Na de eerste hap denk ik: “waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?” Ik ben om! Een poké bowl is een ideale maaltijd voor de vrijdagavond. Je kunt dit nauwelijks koken noemen en toch eet je lekker en nog super gezond ook. De enige criteria is dat je ingrediënten vers zijn. En daarmee bedoel ik dan ook echt kakelvers. Van de rauwe vis tot de lente ui en gemberwortel.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl