HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Tech

Social media – De effecten van social media op mijn zelfbeeld

Geplaatst op 27/05/2017 door followfitgirls

In mijn Transformation Tuesday kun je lezen dat ik trots ben op mijn behaalde resultaat tot nu. Toch vergeet ik deze trotsheid vaker dan ik zou willen. Dit komt met name door social media en het (soms slechte) zelfbeeld dat deze media kan veroorzaken. In dit artikel wil ik vooral het volgende aangeven: Waak voor een slecht zelfbeeld door social media!

De invloed van social media, met name Instagram, is gigantisch groot. Met name bij ‘fitgirls & fitboys’. Dit merk ik onder andere ook erg goed bij mijzelf. We volgen allemaal fitbloggers, fitvloggers, of ‘fitgrammers’, waar we onszelf ook mee blijven vergelijken. De een heeft nog een fittere body dan de ander en daar gaan wij ons aan meten. Dit doen wij allemaal, bewust of onbewust.

Social media werkt inspirerend

De verschillende social media kanalen kunnen heel inspirerend werken. Zo kan een fitgirl anderen met haar posts aanmoedigen om ook te starten met sporten, of haal je uit motivatieteksten weer de drive om door te zetten in welke vorm dan ook. Naar mijn mening proberen steeds meer mensen fit te worden door de stimulans die zij op social media tegenkomen. Wat ik alleen maar kan aanmoedigen! Nu ben ik zelf altijd gemotiveerd om naar de sportschool te gaan, maar het volgen van andere fitgirls geeft mij extra motivatie om niet op te geven. Deze motivatie vind ik erg belangrijk, aangezien fitness een sport is waarbij je erg geduldig moet zijn. De meeste mensen hebben niet binnen 6-8 weken een killerbody, daar gaat een veel langere tijd overheen. De lange weg die moet worden afgelegd, heeft op mij wel eens een demotiverende werking. Met de positieve vibes op social media blijft mijn focus behouden.

Lees verder op www.followfitgirls.com