HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Van couch potato naar triatleet in 6 jaar

Geplaatst op 19/05/2017 door eatrunlove

Wat bezielt mij?! Waarom lig ik op een ochtend in april in een wetsuit in een Amsterdamse gracht? De temperatuur van het water is 12 graden. Het regent. De zon is nog niet helemaal op. Ik begin te hyperventileren. Om mijzelf vervolgens weer af te vragen waar ik in godsnaam mee bezig ben. Dan…rust. Ik sluit mijn ogen en start de borstcrawl door de Erasmusgracht.

Bij dit soort acties vragen mensen in mijn omgeving zich weleens af waarom ik dit doe. Om daar een goed antwoord op te kunnen geven moet ik 6 jaar terug in de tijd.

33 kilo aangekomen

Tot mijn 34ste heb nooit echt gesport. Met uitzondering van een wekelijks les tapdance toen ik een puber was. En af en toe een ‘thai bo’ klasje in mijn 20-er jaren. Maar het geschreeuw van de trainer stond mij al snel tegen. Ik heb daarna nog eens een jaartje een sportschool gesponsord. Ik kwam er alleen zelden. Behalve dan de sauna. De rest wat die club mij te bieden had sprak mij totaal niet aan. Daar kwam pas verandering in na de geboorte van m’n dochter Amelie.

Ken je dat dikke mannetje van bol.com? Zo zag ik er uit toen ik zwanger was. 33 kilo zwaarder, borsten zo groot als meloenen en een buik waar de kerstman jaloers op zou zijn. Na de bevalling was ik in no time weer op mijn oude gewicht. Maar mijn huid bleef slap. En mijn energie was weg. Toen ben ik begonnen met krachttraining. Gewoon thuis op een yogamatje. Terwijl Amelie om me heen kroop deed ik mijn setjes. Ondanks dat mijn lichaam steeds iets gespierder werd haalde ik er weinig voldoening uit. Dat ik mijn kleding weer paste was een prettige bijkomstigheid. Maar daar was ook alles mee gezegd. De energie miste ik. Chris, mijn man, stelde toen voor om te gaan hardlopen. Dit leek me dodelijk saai maar omdat hij al een paar hardloopschoenen voor mij had gekocht gaf ik het toch een kans. En dit bleek de beste investering ooit.

Lees verder op www.eatrunlove.nl