HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Vanillepudding met Verborgen Groenten

Geplaatst op 23/05/2017 door eetpaleo

Heb je dat ook wel eens? Zo’n ongelukkig moment waardoor je uiteindelijk heel veel nuttig werk gedaan krijgt?

Zo stond ik pas lekker te koken voor een volgend project, werd van het een op het andere moment het water afgesloten! Werkzaamheden in de straat. Mijn handen zaten -toevallig- onder een of ander chocolademengsel en uiteraard had ik al flink wat afwas geproduceerd wat verspreid over het aanrecht stond. Maar om de afwas nu met bronwater te doen? Dat leek me toch wat overdreven! 

Uiteindelijk heb ik de hele boel maar laten staan (handen wel even schoon gemaakt natuurlijk) en mezelf uiteindelijk op het meest gevreesde/uitgestelde klusje van de week gestort: mijn administratie uitzoeken. Het is dat het moet, maar anders..

Zoals altijd met dit soort klusjes was het zó gebeurd. Het resultaat: drie nette multomappen, een flinke stapel oud papier en een volle perforator. En een telefoontje met de klantenservice van mijn mobiele telefoon provider met de mededeling dat de functie waarmee je een factuur op kan slaan of printen niet werkt. 

Ook kwam ik ergens een stapel boeken tegen die ik besloot te verkopen via bol.com. (toch handig, die verkoopfunctie!) Geen idee waarom ik het zo lang uit heb gesteld om dat te doen! Na dit soort klusjes kan ook altijd véél beter ontspannen.

In de tussentijd had ik ook de (over)rijpe avocado’s op de fruitschaal ontdekt en besloot ik daar iets lekkers mee te maken. Ik ben namelijk echt dol op avocado puddinkjes; alles wat op vla, kwark of pudding lijkt eigenlijk. (wat ik héél veel at voor ik er achter kwam dat ik intolerant voor zuivelproducten was, en dat het misschien ook niet zo gezond is) Daarom dus avocado; vol gezonde vetten, vitaminen en mineralen, lekker vullend, fijne structuur, neutraal van smaak. Lekker! 

Om de een of andere reden bedacht ik dat ik er ook wel boerenkool doorheen kon doen. Wat ik echter niet had verwacht, is dat je die boerenkool helemaal niet proeft! Een ultiem recept om groenten in te verstoppen dus, voor de kieskeurige eters!

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 bananen
  • 100g boerenkool (ik gebruikte diepvries)
  • 50g santen, fijn gesneden
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!