HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Zomerse salsa

Geplaatst op 21/05/2017 door eetpaleo

Wanneer je in de lente en zomer naar de weekmarkt gaat valt het direct op: zo enorm veel keuze aan verse groenten en fruit. De ene soort nog feller gekleurd dan de andere en natuurlijk heerlijk vol van smaak.

Het liefst ga ik zonder boodschappenlijst (maar met een lege koelkast) naar de markt. Gewoon lekker zien wat ze hebben en meenemen wat me het meeste aanspreekt. Op het groentekraam is vrijwel alles wat ze verkopen gezond, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je met alleen maar ongezonde, voorverpakte snacks thuis komt. 😉

Zo ging ik afgelopen week naar de markt. Heel naïef neem ik telkens slechts 1 grote boodschappentas mee. Daar moet het in passen denk ik dan, want ik ben op de fiets, maar 9 van de 10 keer loopt dat natuurlijk totaal niet volgens plan! Want ja, die bietjes waren zo mooi, en wat een leuke kleine komkommertjes, en mooie koolrabi met de bladeren er nog aan (die kun je ook eten!) en op een volgend kraam zag ik weer allerlei soorten fruit liggen...

Uiteindelijk fietste ik naar huis met een bomvolle boodschappentas op het rekje voorop mijn fiets en nog 2 tassen aan het stuur. Het is me ooit één keer overkomen dat ik lopend naar huis moest, ik had zo veel gekocht dat fietsen geen optie meer was.

Eenmaal thuis wil ik al die lekkere ingrediënten natuurlijk ook gaan verwerken in lekkere gerechten. Deze keer maakte ik een zomerse salsa: een combinatie van heerlijke groenten en fruit! Perfect voor bij de barbecue, maar natuurlijk ook als lunchsalade, of ontbijt, of snack, ga zo maar door!

Ingrediënten

  • 1 granaatappel
  • ½ kokosnoot
  • 2 rijpe perziken, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 rode biet, geraspt
  • ½ komkommer, in blokjes
  • Sap van 1 limoen

Lees verder op EetPaleo.nl!