HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

12 tips om beter met voedselverleidingen om te gaan

Geplaatst op 01/05/2018 door puurenkracht

12 tips om beter met voedselverleidingen om te gaan

Vind je het lastig om lekkernijen te weerstaan? Dan ben je niet de enige. Veel mensen lopen hier namelijk tegenaan. Gelukkig kun je hier wel aan doen. In dit artikel vind je 12 tips die je helpen om makkelijker met verleidingen om te gaan


Tip 1: Maak van te voren een boodschappenlijstje
Met behulp van een boodschappenlijstje hoef je niet in de supermarkt ter plekke bedenken wat je wil gaan eten. Dit verkleint de kans dat je die zak chips of snoep koopt. Bedenk daarom voor het boodschappen doen wat je wilt gaan eten en wat je echt nodig hebt en zet dit op je lijstje. Wijk hier het liefst niet van af. 

Tip 2: Houd de verleidingen buiten oogbereik
Zorg ervoor dat je werk en privéomgeving zoveel mogelijk snackvrij zijn. Ruim daarnaast verleidingen op in een ondoorzichtbare doos. Zo hoef je jezelf niet elke keer te beheersen. Ook op feestje is het handig om niet te dicht bij de verleidingen in buurt te staan. 

Tip 3: Haal pas snacks in huis op de dag dat je ze gaat opeten
Een andere manier om het jezelf een stuk minder lastig te maken is door niet onnodig allerlei voorraden aan te leggen. Haal pas lekkernijen in huis op de dag dat je ze gaat opeten. 

Tip 4: Bepaal van te voren hoeveel je gaat eten   
Stel je hebt vanavond een feestje dan is het handig om van te voren met jezelf af te spreken hoeveel je gaat eten en drinken. Wil je weten hoeveel je calorieën nodig hebt op een dag? Dat lees op je op deze pagina over afvallen.

Tip 5: Bereid je voor op moeilijke momenten
De volgende tip is om je van te voren al voor te bereiden op moeilijke momenten. Stel je hebt met jezelf afgesproken dat je 2 wijntjes mag drinken, hoe ga je nee zeggen als je de derde krijgt aangeboden?  

Of stel je komt thuis van je werk en je bent normaliter gewend om te gaan snacken. Ook dan is het handig om al op te schrijven wat voor alternatief gedrag je gaat vertonen. Ik raad het aan om dit te formuleren via een als-dan-plan.
Bijvoorbeeld, als ik thuiskom van mijn werk, dan neem ik geen chips maar een appel.

Lees het artikel verder op puurenkracht.nl.