HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

3 redenen waarom wij niet echt fan zijn van soja

Geplaatst op 07/05/2018 door vivonline

1)  Brengt je hormonen uit balans

Aangezien steeds meer mensen een lactose gevoeligheid te hebben, wordt deze vaak vervangen door soja. Gefermenteerde soja zoals miso, tempé is zeker gezond om af en toe te eten. Maar de bewerkte soja is voor veel mensen een allergeen. Vooral sojamelk, tofu, yoghurt en soja saus zijn erg geliefd. Dit zijn dus niet gefermenteerde sojaproducten.

De niet gefermenteerde sojaproducten raad ik niet echt aan. Heel af en toe een keertje is prima, maar teveel soja producten hebben een fyto-oestrogene werking. Dat betekent dat ze in het lichaam het hormoon oestrogeen kunnen nabootsen. de verhouding progesteron /oestrogeen raakt uit balans. Waardoor je o.a. vruchtbaarheidsproblemen kunt krijgen. Heb jij een kinderwens, dan zou ik je geen ongefermenteerde sojaproducten aanraden.

2)  Je kunt er van aankomen

Omdat het een oestrogeen werking heeft, stimuleert het dus het vrouwelijke hormonen (lees de mooie vrouwelijke rondingen). Dus soms denken vrouwen dat ze heel gezond eten en lukt het toch maar niet om af te vallen. Wat blijkt, is dat er teveel soja producten worden gegeten. We hebben over het algemeen al behoorlijk wat oestrogenen in ons lichaam. Als we daarnaast ook nog eens heel veel fyto-oestrogenen gaan eten, krijgt het lichaam een teveel aan vrouwelijk hormoon. Dit kan zich uiten in meer vet opslag.

lees verder:

https://www.vivonline.nl