HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

De mooiste Deepak Chopra quotes voor een gezonde levensstijl

Geplaatst op 10/05/2018 door eetpaleo

Een gezonde levensstijl ondersteunt het zelfhelend vermogen van ons lichaam. Een simpel gegeven, maar er zijn zoveel manieren waarop je gezond kunt leven. Gezond eten is natuurlijk één ding, en dan niet zomaar een dieet volgen maar de voeding eten die bij jouw lichaam past. Vervolgens komen we al snel op beweging en dus niet de hele dag stilzitten en ook voldoende slaap en minder stress zijn voor de hand liggend bij het begrip gezonde levensstijl.

Deepak Chopra en Mind Body Eating

Maar wat kun je eigenlijk nog meer doen? Kún je eigenlijk nog wel meer doen dan dat? Jazeker! Om je daarvoor te inspireren heb ik 3 van de mooiste quotes van Deepak Chopra voor je uitgezocht. Omdat dit een heel inspirerende man is en zijn quotes me al jaren aanspreken vond ik het nu weleens tijd om dit te integreren in de wereld van Mind Body Eating (en dat past dus ook perfect binnen je Paleo lifestyle).

In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you.

Vrij vertaald (en wellicht mijn eigen interpretatie) betekent dit dat het belangrijk is om de rust in jezelf te vinden, ook wanneer je om je heen enkel chaos en drukte ervaart. Stress op het werk, het OV wat vertraging heeft waardoor je je afspraak gaat missen. Je telefoon die continue afgaat, noem het maar op. In dit soort stressvolle momenten is het juist zo belangrijk om in jezelf de rust te bewaren.

Rust vinden in jezelf

Waarom? Je hebt namelijk geen controle over externe omstandigheden, maar je kunt wél bepalen hoe jij erop reageert. Blijf je rustig, dan kun je met een helder hoofd keuzes blijven maken. Dat betekent ook kiezen wanneer je je telefoon gewoon op stil zet, en natuurlijk wat je gaat eten. Door rust te vinden blijf je toch in contact met je lichaam en voel je dus veel beter aan wanneer je honger hebt, wanneer je behoefte hebt aan fysieke rust of juist aan beweging én welke voeding jou op dat moment het beste zou voeden. Zo voorkom je dat je ineens onhoudbare trek krijgt in suikers of naar de frietboer gaat voor het diner, terwijl je met net zo veel gemak een voedzame maaltijd met groenten had kunnen maken – iets waar je je waarschijnlijk stukken beter bij zou voelen.

Lees verder op EetPaleo.nl!