HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Digitale Mindfulness Training

Geplaatst op 14/05/2018 door boostyourhealth

Druk, druk en nog eens druk. Het lijkt alsof mijn agenda alleen maar voller wordt en ikzelf steeds minder tijd heb om even op adem te komen. Zelfs als ik in de metro zit blijf ben ik met van alles bezig en doe ik regel ik van alles door elkaar. Voorheen kon ik echt nog de rust hebben om een boek te lezen of gewoon te zitten en om mij heen te kijken. Nu ben ik al zo bij mijn bestemming en loop ik mailend de metro uit en denk dan: ‘Ben ik er nu al?’ Voor deze blog testte ik het gebruik van de app 7Mind. 7 dagen per week 7 minuten mediteren. Ik deel je graag mijn 7 momenten met 7Mind.

Toen Melinda vroeg of ik deze app wilde proberen voor een blog van Boost your Health, was ik meteen enthousiast! Ik ben namelijk van de generatie die heel erg gehecht is aan mijn telefoon, maar kan ook prima zonder het apparaat. Mediteren, dat is zo’n gewoonte die er bij mij niet in zit. Ik ben echt een bezige bij, als ik niet iets aan het doen ben dan heb ik altijd wel wat te analyseren of te bedenken. Voor mijn gevoel is meditatie zweverig, maar ik ga het avontuur aan. Het kan geen kwaad om af en toe even stilgezet te worden, zeker nu ik heel druk ben en af en toe echt mezelf voorbij lijk te lopen. En dus installeer ik de app…

Moment 1
Daar begon voor mij al even het gepuzzel. Want ik kreeg een code en de invoering hiervan was even puzzelen. Maar het lukte en al gauw werd ik in een soort chat verwelkomt. Een vrouwelijke stem begeleidt de meditatie. De stem ligt voor mij niet altijd even fijn in het gehoor, maar ik weet dat dit ook persoonlijk is. De meditatie begint met een introductie over mediteren en wordt omschreven als een reis. Het enige wat ik hoef te doen is ontspannen zitten en aandacht te hebben voor mijn ademhaling. Een zachte gong geeft de start en het einde aan van de meditatie. Ik word begeleid en moet mijn aandacht naar verschillende lichaamsdelen brengen… Oke, even wennen hoor zo’n eerste keer!

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl