HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit is er zo ongezond aan het voedsel dat we eten (bekijk Forks over Knives op Netflix)

Geplaatst op 08/05/2018 door BedRock

We schrijven natuurlijk vaak over het al dan niet eten van dierlijke producten, meestal in relatie tot duurzaamheid en het milieu. Waar we minder over schrijven, is het verband tussen gezondheid en vlees – maar dat bestaat natuurlijk wel. Sterker nog, dat verband heeft veel meer impact dan we denken.

Forks over Knives

Dat is dan ook precies waar Forks over Knives over gaat. De documentaire op Netflix laat zien dat het voedsel dat we consumeren in de westerse wereld, ons letterlijk ziek maakt. Obesitas, diabetes, hartziekten en een hoge bloeddruk kosten alleen al de Verenigde Staten zo’n 120 biljoen (!) dollar per jaar – om nog niet eens te spreken over kanker.

Dan denk je wellicht: maar aan hartziekten en kanker kunnen we toch helemaal niets doen? Toch wel. Mensen aan de andere kant van de wereld, die over het algemeen nog heel anders eten dan wij, hébben helemaal heen hartziekten. Ons eten heeft dus oprecht een grote invloed op onze gezondheid, stelt de documentaire, en dat wordt ondersteund door onderzoek en experts die veelvuldig aan bod komen.

Lees verder op www.BedRock.nl