HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit zijn de grootste mythes over vegetariërs en veganisten

Geplaatst op 04/05/2018 door BedRock

Vegetariërs zijn slap

Laten we beginnen met een van de bekendste mythes over vegetariërs en veganisten: ze zijn slap. Eiwitten hebben je spieren nodig, en die vind je niet in spinazie. Dit vooroordeel gaat ook vaak samen met het idee dat vega’s altijd bleek zijn. In hoeverre is dat waar? Eigenlijk helemaal niet: met een volwaardig voedingspatroon kun je heel gemakkelijk alle en nutriënten binnenkrijgen.

We schreven al eerder over veganisme en proteïne. Zonder vlees kun je prima je benodigde hoeveelheid proteïne binnenkrijgen – en dus hoef je niet slap te zijn. Daarmee is deze mythe al ontkracht, maar er zijn ook levende voorbeeld die alle vooroordelen over planteneters van tafel vegen. De sterkste man van Duitsland, Patrik Baboumian, is namelijk veganist. En onze eigen Jeremy Reijnders, ook planteneter, heeft dit jaar de CrossFit Award gewonnen.

Vegetariërs kunnen niet uit eten gaan

Als je vertelt dat je vega of vegan eet, krijg je soms ook de vraag of dat niet heel lastig is met buiten de deur eten. Een logische vraag, want zeker een aantal jaar geleden was de wereld nog totaal niet gemaakt voor vegetariërs en veganisten. Gelukkig komt er steeds meer aanbod op het gebied van plantaardig voedsel: denk aan de vegan pizza’s die nu te bestellen zijn.

Toch kan het inderdaad soms lastig zijn om buiten de grote steden iets anders te eten dan een geitenkaassalade als vegetariër. Deze mythe is dus deels waar. Maar als je van tevoren naar het restaurant belt en je dieetwensen aangeeft, is er negen van de tien keer wel een optie voor je. Sommige chefkoks vinden het juist heel leuk om iets speciaals voor je te koken.

Lees verder op www.BedRock.nl