HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Druk zijn is zó 2016 – simpele tips om optimaal van je tijd te genieten, met of zonder volle agenda

Geplaatst op 09/05/2018 door ilovehealth

Als een topsporter of amateurvoetballer een blessure heeft dan is het logisch dat hij even moet ontspannen en bijkomen. Waarom wordt zelfonderzoek, yoga, meditatie, coaching of therapie dan zo vaak nog als iets zweverigs gezien? Hard werken (yang) is de norm, aan je zelf werken (yin) doe je er maar bij. Terwijl we ons brein best mogen verzorgen en bij laten komen van al het harde werk dat het dagelijks doet. Iemand die dat maar al te goed begrijpt, en zich daar bewust van is, is Fatma Genc. Fatma is veel bezig met het ontwikkelen van dat stukje Yin in haar leven. Ze schreef er onlangs zelfs een boek over. In haar boek Yin Koninginlegt ze uit hoe je kunt werken aan jezelf, ook wanneer je een druk bestaan hebt. Fatma deelt betekenisvolle verhalen en oefeningen die helpen om dicht bij jezelf te blijven in de wervelwind van verplichtingen en verwachtingen in onze prestatiemaatschappij. Onderwerpen die voor ons allemaal zinvol zijn en absoluut van belang zijn voor een gezonde lifestyle. Om die redenen, schrijft Fatma komende tijd een aantal gastblogs. En vandaag staat de eerste voor jullie klaar. Lees je mee? 

Druk zijn is zó 2016

Een random gesprek in de trein. “Hey, hoe is het met je?”. Korte stilte. Het antwoord. “Ja, lekker, druk.”  Ik hoor het maar al te vaak en juist omdat ik zelf tijdenlang dit antwoord heb gegeven, ben ik er dan ook extra gevoelig voor geworden.  Want druk zijn, is toch allang niet meer leuk? En vooral als antwoord in een gesprek, voelt het altijd als een dichte deur tot de mooie conversatie die het geweest had kunnen zijn. Volg je me nog? Daarnaast, het gegeven dat we een druk leven leiden, betekent niet per definitie dat we onze tijd bewust zo vol hebben gepland. Óf we zijn er niet eens zeker van dat we de tijd die we kwijt zijn aan ons drukke bestaan, daadwerkelijk besteden aan onszelf. Lekker is dat.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl