HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Een slechte spijsvertering zorgt voor een slechte adem

Geplaatst op 13/05/2018 door vivonline

Een onfrisse adem wordt met name veroorzaakt door bacteriën in de mond, maar er kunnen ook andere oorzaken aan ten grondslag liggen. Één van die oorzaken is een slechte spijsvertering. Je hebt een goede spijsvertering nodig om alle benodigde voedingsstoffen op te nemen. Tijdens de spijsvertering wordt het voedsel afgebroken tot hele kleine deeltjes die vervolgens door de bloedbaan bij de cellen kunnen komen om daar gebruikt te worden. Als de spijsvertering niet voldoende is, kunnen er tekorten ontstaan.

Je mond, maag en alvleesklier

Er zijn een aantal organen die een essentiële rol spelen voor een goede spijsvertering. Dit zijn de mond, de maag en de alvleesklier. Te snel eten, stress, een te kort aan vitamines en mineralen, te veel calorieën, te weinig of te veel bewegen en te veel alcohol zijn allemaal factoren die onder andere effect hebben op de voedselverwerking. Voedsel wat niet goed verteerd is wordt niet opgenomen in de bloedbaan, maar via de ontlasting, urine en longen uitgescheiden. 70% van de afvalstoffen verlaat je lichaam via de adem en dit kan zorgen voor een vieze geur.

7 tips voor een goede spijsvertering en een frisse mond

Voor een frisse mond is het dus nodig om jezelf te voorzien van essentiële voedingsstoffen en een optimale spijsvertering. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

  1. Kauw zorgvuldig!

    lees verder:

    https://www.vivonline.nl