HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Eerste babyhapjes tips en tricks

Geplaatst op 30/05/2018 door UitPaulinesKeuken

Wanneer begin je?
Volgens de boekjes mag je rond de 4 maanden beginnen met de eerste babyhapjes. Dit zijn oefenhapjes en puur bedoeld om je kindje te laten wennen aan de structuren en smaken. Omdat Merlijn te vroeg geboren is, heb ik gewacht tot hij 6 maanden oud was. Hij leek ook nog niet geïnteresseerd in hapjes en ik vond 6 maanden een mooi moment om te beginnen.

Eerst groente dan fruit Op advies van de kinderarts ben ik begonnen met het geven van groente. Het schijnt dat baby’s zo beter aan deze (hartige) smaken kunnen wennen. Zoet fruit vindt bijna iedere baby wel lekker en dat is met bloemkool en broccoli misschien toch een ander verhaal. Toch ben ik begonnen met een “zoete” groente, worteltjes. Een baby duwt automatisch zijn/haar tong naar buiten en het hapje komt er dan ook meteen weer uit. Hierdoor lijkt het alsof de baby het niet lekker vindt. Maar dit is puur automatisme. Een baby moet wennen aan de smaken en de structuren. Daarom is het slim om één soort groente meerdere dagen (minimaal 3) achter elkaar aan te bieden. Zo wennen ze aan de smaak en kan je ook eventuele allergieën ontdekken.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl