HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Eetschema Afvallen

Geplaatst op 03/05/2018 door Foodsisters

Waarom is het zo moeilijk om af te vallen?

Minder eten. Het klinkt heel makkelijk. Maar zo makkelijk is het helaas vaak niet. Toch weten we allemaal dat een kop thee gezonder is dan cola en je beter een stuk fruit kunt pakken in plaats van een punt taart. Maar waarom is het dan zo verrekte lastig om af te vallen? Vaak is dit omdat we te gewend zijn aan onze gewoontes en het moeilijk vinden om daar een omslag in te maken. In Nederland zijn we gewend om te ontbijten en lunchen met brood, eten we aardappelen bij het avondeten en eten we over het algemeen vrij weinig groente. Dit zijn een heleboel koolhydraten die we niet in die hoeveelheden nodig hebben. Niet alleen onze gewoontes maken het lastig om af te vallen, maar ook andere factoren kunnen een rol spelen, zoals stress en emoties. (link: lees hier meer over waarom afvallen niet lukt) Om af te vallen is het mogelijk een eetschema aan te houden. Wij geven in deze blog een voorbeeld van een eetschema om af te vallen.

Dé oplossing: een eetschema waarmee je gaat afvallen

Een koolhydraatarm dieet, of beter gezegd, een koolhydraatarme leefstijl, gaat je helpen met het verliezen van kilo’s. Waarom? Hier zijn veel redenen voor te bedenken. De voornaamste reden is dat je lichaam over gaat op de vetverbranding. Dit komt omdat je suikervoorraden in het lichaam op een gegeven moment op zijn als je een tijd minder koolhydraten eet. Gezien je lichaam wel energie nodig heeft, gaat het opzoek naar een andere bron. Het gaat dan automatisch je vetreserves aanspreken. Om een koolhydraatarm dieet te volgen moet je tussen de 50-100 gram koolhydraten per dag eten.

Lees verder op www.FoodSisters.nl