HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Elke dag om 5 uur naast je bed: het geheim voor een succesvol leven, of opschepperij?

Geplaatst op 18/05/2018 door BedRock

“Ik zou bij God niet weten waarom zo vroeg opstaan tot betere prestaties zou leiden dan wanneer je wat later opstaat,” zegt Gerard Kerkhof als ik hem vraag naar het verband tussen vroeg opstaan en een succesvol leven. De emeritus hoogleraar psychofysiologie aan de UvA is slaapdeskundige en slaaponderzoeker en deed onder andere onderzoek naar de (de)regulatie van het 24-uursritme en slaap bij mensen.

“Zeggen dat je iedere dag ontzettend vroeg je bed uitkomt (en daar je succes aan wijden) is in eerste instantie gewoon een goed klinkend verhaaltje, je weet dat je daarmee een tegendraads geluid laat horen. Stel dat het wel heel serieus bedoeld is, dan is het niet zozeer dat vroege opstaan dat het verschil maakt.”

Gelukkig, dat klinkt hoopvol voor de avondmensen onder ons. Waar zit het ‘m dan wel in? Stabiliteit en regelmaat in je bedtijden, dát is volgens Kerkhof belangrijk. Op vaste tijden beginnen en eindigen met blootstelling aan licht heeft een activerend effect op je lichaam; los van het stabiliseren van je biologische klok zorgt licht ook voor betere prestaties.

Lees verder op www.BedRock.nl