HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Er zijn drie soorten ‘honger’ (welke heb jij het vaakst?)

Geplaatst op 10/05/2018 door BedRock

Je hart heeft honger

Soms is het niet je buik die verlangt naar eten, maar je hart. Emotie-eten doe je niet omdat je honger hebt. Je doet het in een poging om positieve gevoelens te krijgen door te eten. Het kan twee kanten op. Zo kun je eten om hoogtepunten te vieren, maar ook om dieptepunten te verwerken. Heb je een rotdag achter de rug? Dan kan een reep chocola fijn comfort food zijn. Een goede deal binnengesleept op werk? Laat die champagne maar knallen. Erg lekker natuurlijk, maar als je te vaak eet (en drinkt) vanuit emotie kan dat uit de hand lopen. Uiteindelijk gaat ieder pondje door het mondje. Vraag jezelf daarom af of de maaltijd of snack die je voor je neus hebt staan bedoeld is als beloning. Weet je van jezelf dat je een emotie-eter bent? Ga dan op zoek naar andere dingen die je een goed gevoel kunnen geven. For the record: dat heeft dus niets met eten te maken.

Je hoofd heeft honger

Acht uur ‘s ochtends ontbijt, om elf uur een snack en rond de klok van een lunch. Ben jij iemand die zich precies houdt aan gezette tijden om te eten? Dan kan het best zijn dat je al gaat eten nog voordat je daadwerkelijk trek hebt. De klok is eigenlijk de trigger waar je op afgaat. Maar zou je niet de focus moeten leggen op je lichaam? Volgens Allano Polo doe je er verstandig aan om de fysiologische symptomen van honger te ervaren. Stel die snack uit tot je de drang voelt om écht te eten. Laat de regels en de tijd los en luister naar wat je lichaam nodig heeft. 

Lees verder op www.BedRock.nl