HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Health: 5 Tips Om Gewicht Te Verliezen Als Je Pcos Hebt

Geplaatst op 21/05/2018 door mindyourfeed

Helaas lijkt PCOS bij vrouwen steeds vaker voor te komen. De symptomen zijn dan ook overbeharing, toename in gewicht, verminderde vruchtbaarheid, hormoonschommelingen, geen of wisselende menstruatie en langdurige stress. Wij hebben speciaal voor die vrouwen 5 tips samengesteld om te helpen hun overgewicht in bedwang te houden of te verminderen, ondanks dat ze PCOS hebben. 

Ga voor een voedingspatroon die de insuline verlaagt
Zowel PCOS en gewichtstoename leiden tot insuline resistentie. Insuline-resistentie verhoogt de productie van androgenen en dat leidt tot extra gewichtstoename. Zelfs een bescheiden gewichtsverlies zal helpen lagere insuline resistentie te krijgen. Dat betekent dat een voedingspatroon met een laag vetgehalte of een vegetarisch eetpatroon zouden kunnen helpen. Denk hierbij aan Paleo of een mediterraan voedingspatroon. Er zijn ook bepaalde voedingspatronen die speciaal bestudeerd zijn voor personen met PCOS, zoals het low-carb en het ketogeen voedingspatroon. Hoewel de eerste optie low-carb nu veel voorkomt en makkelijk vol te houden is, zou dit kunnen werken om meer gewichtsverlies te bewerkstelligen. Echter het ketogeen dieet is moeilijker vol te houden en veel proefpersonen die het dieet volgen konden er niet in slagen om dit voedingspatroon toe te passen in hun dagelijks leven. 

Beweeg met regelmaat
Ondanks dat voeding het belangrijkste is om succes te boeken, is beweging daar ook zeker één van. Door regelmatig te sporten en daarbij een combinatie te doen van cardio en krachttraining bereik je mooie resultaten. Met krachttraining zorg je ervoor dat je buikvet sneller verdwijnt en tevens je insulineresistentie verbetert. In een recente studie werden vrouwen gevolgd terwijl ze 3 keer per week 4 maanden lang krachttraining deden en dit zorgde voor verbeteringen in de tailleomtrek en een grotere spiermassa wat bijdraagt aan een vermindering van de PCOS klachten.We weten allemaal dat meer spiermassa voor een hogere verbranding zorgt en dat je dan ook meer calorieën in rust verbrand. 

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl