HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Health: Slik Jij Vitamines?

Geplaatst op 17/05/2018 door boostyourhealth

De meningen zijn erover verdeeld. Moeten we nou wel allemaal massaal aan de vitaminepillen of haal je al voldoende vitamines uit je voeding als je goed en gevarieerd eet? De een zegt van niet, de ander vind van wel. En zo ontstaan er verhitte discussies waar er nooit een winnaar of verliezer kan zijn. Ik denk er het mijne van, dus ben je nieuwsgierig wat ik vind van het gebruik van vitaminen en wat het voor je gezondheid kan betekenen, lees dan snel verder!

Allereerst wil ik direct zeggen dat gezonde voeding toch wel de key is voor je gezondheid. Op veel websites lees ik dat als je gezond en gevarieerd eet en je geen risicogeval bent (oud, zwanger, ziek), je eigenlijk geen extra vitamines hoeft te gebruiken. Maar waarom zijn ze dan in overvloed overal te koop? En waarom houd het niet op bij een multivitamine maar is er werkelijk van alles te verkrijgen? Waar komt de hype vandaan en is het echt nodig?

Wat je tegenwoordig veel ziet is dat mensen hun “ongezonde” levensstijl proberen te compenseren met het slikken van vitaminepillen. Of je ziet dat mensen die gezond leven en een cheatday hebben juist op die dag hun multivitamine innemen. Belangrijk om te weten is dat dit dan totaal geen effect gaat hebben. 1 Dag een vitaminepil slikken zal geen effect hebben op je gestel, en als je een ongezonde levensstijl hebt, dan kan je nog zoveel pillen slikken als je wilt, maar je blijft ongezond.

lees verder:

https://www.boostyourhealth.nl...