HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Heimwee naar de toekomst

Geplaatst op 13/05/2018 door BetterbyGoalie

Drie jaar. Drie jaar mocht ik samen zijn met mijn grootste liefde tot nu toe. Ik mis hem. Ik mis ons. Ik mis onze toekomst. Ik verlang ernaar.

Ik heb een gebroken hart.
Maar wat ik ook heb is heimwee.

Heimwee komt van het Duitse woord Heimweh, wat pijn (weh) voelen omdat je niet thuis (heim) bent, betekent. Een sterk verlangen naar een plek die als thuis ervaren wordt. Mijn liefde voor hem voelde als thuiskomen. Onze toekomst, met alles wat we samen wilden zijn, voelen en doen, voelde als thuis. En dat doet het nog steeds.
Op het moment dat je samen niet meer weer verder gaat, spat die toekomst uit elkaar. En dus ook het thuisgevoel. Er zal een andere toekomst voor in de plaats komen. Een ander thuis. Maar dat wil ik niet. Ik wil naar huis. Ik heb heimwee naar onze toekomst.

Wat kan ik eigenlijk tegen heimwee doen? Bedacht ik me. Ik besloot ons alwetende internet eens te raadplegen over heimwee. Wellicht helpt het me.

Daar vond ik een interessant artikel; De psychologie van Heimwee.
Er wordt omschreven dat heimwee een stressreactie van het lichaam is. Een natuurlijke, emotionele reactie op het verlaten van de vertrouwde omgeving. De symptomen lijken op die van angst en depressie. Maar je kunt er ook letterlijk ziek van worden, zoals hoofdpijn, maag/darmklachten, vermoeidheid, benauwdheid, etc. Nou ik zeg check. Dat is herkenbaar.

Lees verder op www.BetterByGoalie.com