HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

IJskoud? Ga lekker buiten zwemmen!

Geplaatst op 10/05/2018 door Ookgoed

De langverwachte ‘Russische beer’ waggelt ons land binnen en allemaal zetten we ons schrap voor een flinke februarivorst. De temperatuur gaat ’s nachts sub zero en dat zijn we niet meer gewend. Massaal slaan we alles in om warm te blijven, maar juist een lekkere koude duik geeft jouw lichaam een flinke boost!

Winterzwemmen

In Scandinavië en Rusland is winterzwemmen of ijszwemmen net zo normaal als fietsen voor ons is. Eerst warm je jezelf helemaal op in een Finse sauna, je spieren ontspannen en je hartslag daalt. Vervolgens loop je in je zwembroek of bikini naar buiten, de sneeuw in om eens heerlijk in het ijskoude water te springen. Amateur winterzwemmen Ewout Staartjes vertelt in Trouw: “Door warme huizen en warme kleding verkeert ons immuunsysteem in een soort slaaptoestand.” Door je onder te dompelen in ijskoud water, schud je jouw lichaam juist helemaal wakker. Je lichaamstemperatuur schiet ineens omhoog, is te lezen op winterzwemmen. Hierdoor verbrand je mogelijke ziektekiemen. Sinds 2015 is er zelfs een Nederlands kampioenschap met de ice mile als het zwaarste onderdeel: 1610 meter vrije slag in een bad van maar vier graden!

lees verder:

https://www.ookgoed.org