HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Judith weet ’t: hoe lang duurt het voordat mijn gezonde ‘gedrag’ echt een gewoonte wordt?

Geplaatst op 17/05/2018 door Ookgoed

Diëtist Judith staat iedere donderdag voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Hoe lang duurt het voordat een gezonde levensstijl geen moetje, maar een gewoonte wordt? Deze week vertelt Judith hoe lang dit duurt. Spoiler. Lang. Heel lang.

Vage cijfers

Kijk, door gezonde routines aan te leren en slechte gewoontes te verbannen is een healty lifestyleeen makkie. Zo simpel is het niet, want anders zou ik mijn praktijk kunnen opdoeken.  Het aanleren van een gewoonte als het gaat om eten, drinken of bewegen duurt volgens recent onderzoek gemiddeld 66 dagen. Maar, er is altijd een maar, de lengte van de periode verschilt enorm per persoon. Zo doet 95% van de mensen er tussen de 18 en 254 dagen over om een gewoonte aan te leren. Ja, dat is inderdaad een mega verschil. Het goede nieuws: dan heeft het moetje plaatsgemaakt voor een gewoonte.

Donuts & drugs

Daarbij ligt het er ook nog aan om welke gewoonte het precies gaat. Het voornemen om meer te gaan sporten is heel anders dan het afkicken van drugs. Gewoonteverandering is in ieder geval een proces dat langer dan een maand duurt. Een nieuwe gewoonte leer je niet zomaar aan. Na ongeveer 2 maanden kun je al wel merken dat je gewenste gedrag steeds meer een gewoonte wordt. Hoe langer je een bepaalde gewoonte vasthoudt, des te meer het onderdeel wordt van je levensstijl.

lees verder:

https://www.ookgoed.org