HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Judith weet ’t: is het waar dat iets niet lusten in je DNA zit?

Geplaatst op 04/05/2018 door Ookgoed

Diëtist Judith staat iedere donderdag voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Deze week: de één vindt koriander zalig en voor de ander smaakt het naar zeepsop. Zit dit in je DNA? Judith weet hoe dat zit. Ein-de-lijk!

It’s true

Iets niet lusten zit in je DNA, voor maar liefst 72%. Dat is best veel, alleen niet alles bepalend. Kennen we niet allemaal iets wat we vroeger niet te pruimen vonden en waar we nu geen genoeg van kunnen krijgen? Nieuwe smaken kun je zeker leren waarderen en dat komt door je omgeving, je opvoeding én natuurlijk hoe je hier zelf mee omgaat.

Kritische eters

Jonge kinderen zijn het meest beïnvloedbaar. Heb jij een kritische eter aan tafel? Schrik niet! De genes load the gun but the environment pulls the trigger. Er is hoop, het eten dat ze niet lusten zul je gewoon wat vaker moeten aanbieden. Niet dwingend, gewoon even een hapje proberen. Dat is niet zielig. Je kunt er zelfs wat appelmoes of ketchup aan toevoegen zodat ze aan de smaak kunnen wennen. Die hoeveelheid appelmoes en ketchup moet je natuurlijk wel weer afbouwen. Geduld is hier echt een schone zaak, het duurt minimaal 20 keer voordat je kids de smaak leren waarderen.

lees verder:

https://www.ookgoed.org