HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Judith weet ’t: waarom is het nu april en zijn mijn goede voornemens zoekgeraakt?

Geplaatst op 06/05/2018 door Ookgoed

Diëtist Judith staat iedere donderdag voor ons paraat met goede raad én verrast ons met etenswaardigheden. Deze week: alles over verloren voornemens.

Kwestie van korte termijn

Hier kan ik heel kort over zijn: omdat het opofferen van je geluk op de korte termijn, niet de moeite waard is voor je geluk op de lange termijn. Kijk, de lange termijn, die hebben we inmiddels al wel bereikt. We zijn tenslotte al zo’n vier maanden verder in 2018. In deze vier maanden heb je waarschijnlijk al heel wat lastige momenten moeten doorstaan om vast te houden aan jouw goede voornemens. En opofferingen op de korte termijn, die doen best wel een beetje pijn. Dit is het antwoord, maar scroll nog maar even verder om te weten hoe dit voor jou nu precies werkt.

Opofferen

Wat heb je dan zoal opgeofferd? Geen alcohol tijdens het jaarlijkse vriendenweekend. Geen avondje bankhangen maar jezelf tóch naar de sportschool gesleept. Je eigen tandpasta gemaakt, een tijdrovende klus maar wel zero waste. Duur biologisch vlees gekocht, maar ook heus veel vegarecepten geprobeerd. Al deze zaken doen zo’n pijn, omdat we ons niet verbonden voelen met ons goede voornemen. En pijn kunnen we niet zo goed verdragen.

lees verder:

https://www.ookgoed.org